7/9/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠ. ΘΕΣΜΩΝ - ΣΤΕΓΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠ. ΘΕΣΜΩΝ - ΣΤΕΓΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


« Τουρκία συμβάλει στο να χύνεται αίμα στη Συρία, ενισχύει τον ISIS, αλλά εισβάλει στη χώρα με πρόσχημα να πολεμήσει εναντίον του, σφυροκοπεί τους Κούρδους στο Συριακό έδαφος, και η ήδη τραγική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με τους νεκρούς τους τραυματίες και τους πρόσφυγες να είναι αναρίθμητοι. Χθες ακόμα 55 Σύριοι μετανάστες έφτασαν στην περιοχή του Κάτω Πύργου από την Τουρκία και όπως πληροφορηθήκαμε μεταφέρθηκαν ήδη στην Κοκκινοτρυμιθιά. Ήδη 9 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος. 
Για να προσθέσει: «Η ροή των Σύριων μεταναστών από την Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι φαινόμενο που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζεται και ο πόλεμος στη Συρία. Το Κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η προώθηση των Σύριων μεταναστών στο κυπριακό έδαφος από την Τουρκία. Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να διαχειριστεί αυτό το φαινόμενο, και πρέπει επιτέλους να σταματήσει στο πνεύμα του καλού κλίματος στις συνομιλίες να κάνει τα στραβά μάτια».
Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκρο, «η κυβέρνηση οφείλει επίσης να καταγγείλει την τουρκική επιθετική πολιτική στη Συρία και το γεγονός ότι είναι ο κύριος αιμοδότης του Ισλαμικού Κράτους».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΣ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ «ΤΡΥΠΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ο Αθανάσιος Ορφανίδης παρακολουθούνται από τη Νομική Υπηρεσία, και δρομολογείται νέο ραντεβού με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για λήψη περισσότερων στοιχείων. Η αλήθεια για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην Οικονομία του τόπου πρέπει να λάμψει, και οι ένοχοι, από όπου και αν προέρχονται, είτε λόγω ενεργειών τους είτε λόγω αδιαφορίας και απραξίας τους, πρέπει να τιμωρηθούν».
Αυτά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, και τόνισε: «Θεωρούμε ότι τα κλαπέντα πρέπει να επιστραφούν στο λαό, και θεσμικά να κλείσουν οι «τρύπες» που επιτρέπουν σε επιτήδειους να αρπάζουν χρήματα από την Πολιτεία, άρα τον φορολογούμενο πολίτη.
Μόνο τότε θα ικανοποιηθεί το περί Δικαίου Αίσθημα του λαού, ο οποίος υπέστη και βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής που θεμελίωσε η διακυβέρνηση Χριστόφια και ολοκλήρωσε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη με το κούρεμα καταθέσεων».
Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, «η τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία ούτε για την παραχώρηση του ELA στη Λαϊκή, αλλά ούτε και για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ενισχύουν την άποψη ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν είτε ερασιτεχνικοί, είτε δόλιοι χειρισμοί.
Σε κάθε περίπτωση η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει πολύ χρήσιμο ρόλο να διαδραματίσει στη διερεύνηση και των δύο υποθέσεων», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ;

«Όταν υπάρχει ρήγμα εντός της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου για τη συνταγματική δομή και τη βιωσιμότητα της λύσης, πώς είναι δυνατό να προχωρούν ομαλά οι συνομιλίες και να γίνεται λόγος για πρόοδο; Κάποιος δεν λέει στο λαό την αλήθεια».

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης και τόνισε: «Ο κ. Πόλυς Πολυβίου θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμη η λύση όπως οικοδομείται. Συνεπώς, δεν είναι μόνο οι «λυσοφοβικοί» που διαβλέπουν την καταιγίδα που έρχεται, αλλά και οι σύμβουλοι του Προέδρου. Ο μόνος που δεν θέλει να τη δει είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος αυτοπαγιδευμένος στο σύνδρομο της αυτοδικαίωσης του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, προχωρά ακάθεκτος και μόνος στο κενό». 

Για να προσθέσει: «Ο κύριος Πολυβίου στο σημείωμα του αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαφωνεί με την πρόταση Πολυβίου για επίσημη ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε θέματα διακυβέρνησης. Απαράδεκτη η διαμεσολάβηση αλλά ούτε καν ευρωπαϊκή κύριε Αναστασιάδη;».

«Ο κ. Πολυβίου», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αλληλεγγύης, «όπως και οι  άλλοι διαφωνούντες σύμβουλοι του Προέδρου, έχουν υποχρέωση να μιλήσουν δημόσια προτού να είναι αργά για τον τόπο. Όσο δε για τον Πρόεδρο έχει έστω και τώρα την ευκαιρία να βρει τη δύναμη και να καταγγείλει την τουρκική πολιτική, η οποία δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πείθει στους στενούς του συνεργάτες για τη βιωσιμότητα της λύσης πώς θα πείσει το λαό; Με αοριστολογίες και ωραιοποιήσεις των υποχωρήσεών του; Τι θα πει στο λαό ότι ακόμη και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι κινείται προς μια λύση που δεν είναι βιώσιμη;» κατέληξε ο κύριος Σελινόπουλος.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
«Το Κίνημα Αλληλεγγύη χαιρετίζει την προκήρυξη Σχεδίου Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου».
Αυτό αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Η προσφορά ευκαιριών απασχόλησης σε μακροχρόνια άνεργους, στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα, είναι πολύ σημαντική αφού προσφέρονται στους ανέργους σημαντικές γνώσεις, δεξιότητες και κατάρτιση».
«Τα κίνητρα και για τις επιχειρήσεις είναι πολλά, με σημαντικότερα να είναι η αποφόρτιση της γενικής διεύθυνσης και τη μείωση του κόστους απασχόλησης και κατάρτισης των εργαζομένων, αφού το 80% του μισθού για τους πρώτους μήνες είναι επιχορηγημένο».
«Δυστυχώς, στο παρελθόν σε ανάλογα επιχορηγημένα προγράμματα υπήρξε ολιγωρία ως προς την επιστροφή των χρημάτων στις επιχειρήσεις, αρκετές από τις οποίες θεωρούν ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός αυτό για να δηλώσουν συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα» αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος.
Καταλήγοντας το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει «Ευελπιστούμε σε πάταξη της γραφειοκρατίας και σε απλούστευση της διαδικασίας συμμετοχής, για να έχουν κίνητρα οι επιχειρήσεις και οι άνεργοι να συμμετέχουν στα επιχορηγούμενα προγράμματα που μόνο θετικά έχουν να προσφέρουν στο τόπο μας».



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


«Μας λυπεί το γεγονός ότι έκλεισαν τρεις στέγες ηλικιωμένων και τρεις βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω ακαταλληλότητας των κτηρίων, ωστόσο, το γεγονός αυτό μας δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος.

Ο κύριος Σελινόπουλος είπε ότι «τα κτήρια στα οποία στεγάζονταν οι στέγες ηλικιωμένων και οι βρεφοκομικοί σταθμοί κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτά τα κτήρια αφέθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση και φθάσαμε σήμερα να έχουμε ως μόνη λύση το κλείσιμο τους;».

«Ερωτηματικά εγείρονται και ως προς το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά παραπέμπονται σε στέγες ηλικιωμένων και βρεφοκομικούς σταθμούς στον ιδιωτικό τομέα και μέρος των τροφείων τα επωμίζεται το κράτος» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης.

«Το κράτος έχει λεφτά να επωμίζεται τα τροφεία αλλά δεν είχε λεφτά να συντηρήσει τα κτήρια;» διερωτήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τις πολιτικές της προθέσεις και να απαντήσει στα ερωτηματικά που εγείρονται σε αυτή την υπόθεση», είπε καταλήγοντας ο κύριος Σελινόπουλος.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016