15/6/16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας ενόψει της λήξης της θητείας του

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας ενόψει της λήξης της θητείας του




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα), κ. Gagik Ghalatchian σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, ενόψει της λήξης της θητείας του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας, εκφράζοντας την επιθυμία όπως προωθηθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Ευχαρίστησε δε τον Αρμένιο Πρέσβη για τη συνεισφορά του στην προώθηση της διμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου και Αρμενίας.

Ο κ. Ghalatchian συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Εξέφρασε την εκτίμησή του για την αγαστή συνεργασία, που είχε με την Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της θητείας του, σημειώνοντας ότι οι ήδη πολύ στενές κοινοβουλευτικές σχέσεις μεταξύ της Αρμενίας και της Κύπρου μπορούν να ενδυναμωθούν περαιτέρω, μέσω των συχνότερων ανταλλαγών επισκέψεων.

Τέλος, οι κ.κ. Συλλούρης και Ghalatchian αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για θέματα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος.