17/5/16

ΔηλώσειςΥπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου γιαθέματα της επικαιρότητας

ΔηλώσειςΥπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου
γιαθέματα της επικαιρότητας  

Ερωτηθείς, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναφορικά με την υπόθεση των συνεργατών του κ. Βγενόπουλου –Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου-, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι και κατά πόσον υπήρξε νεώτερη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές, ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά και συλληφθούν.
Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι μπορεί να εκφεύγουν προσωρινά από την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει επί μακρόν, τονίζοντας ότι «ουδείς τελικά ξέφυγε των δικαστικών διαδικασιών απλά και μόνο επειδή είναι φυγόδικος». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό ένταλμα και πρόσφατα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα, αναζητούνται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, αφού αυτά είναι καταχωρημένα στις βάσεις δεδομένων της Europol καιτης Interpol .
Ερωτηθείς κατά πόσον η ΜΟΚΑΣ είναι ενήμερη σε σχέση με υπόθεση που αφορά παρατράπεζα στην Ελλάδα και φέρεται να εμπλέκεται δικηγορικό γραφείο στην Λευκωσία, ο κ. Υπουργός είπε: «Από τη στιγμή που η ΜΟΚΑΣ έχει λάβει γνώση αυτής της υπόθεσης που σχετίζεται με το οικονομικό έγκλημα, έχει αρχίσει –και αυτό θα πρέπει να αναμένεται πάντοτε- να προβαίνει στη συγκέντρωση στοιχειών για σκοπούς διερεύνησης. Είναι σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για συγκέντρωση στοιχείων γύρω από τις διάφορες πτυχές του θέματος».
----------------------  
ΕΚ/ΜΚΥ/ΕΙ