17/5/16

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας πραγματοποίησε το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, με επικεφαλής την πρόεδρο Ελένη Θεοχάρους.
Σε δηλώσεις της η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι οι συνθήκες του ψυχιατρείου παραμένουν πρωτόγονες και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου για τη νοσηλεία των ψυχιατρικών ασθενών. «Είναι γνωστό ότι υπήρξαν καταγγελίες τόσο από το επιστημονικό προσωπικό, όσο και από συγγενείς ασθενών, για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Βλέπουμε ότι ξεκίνησε μια πειθαρχική διαδικασία ενός μόνο ατόμου για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει. Καλούμε το κράτος να είναι πολύ πιο προσεκτικό όταν αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του που δεν ανέχονται αυτή την κατάσταση. Η δική μας η θέση ως Αλληλεγγύη, την έχουμε καταθέσει και στο πρόγραμμα μας, είναι η προσπάθεια εξατομίκευσης της θεραπείας», σημείωσε η κυρία Θεοχάρους.
Για να προσθέσει: «Δεν μπορούμε να μην έχουμε τα σύγχρονα και κατάλληλα μέτρα για την απεξάρτηση των παιδιών και των ατόμων που δυστυχώς καθίστανται όμηροι της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Δεν μπορεί να μην έχουμε ένα σύγχρονο κράτος για την απεξάρτηση από τον αλκοολισμό, δεν μπορεί να μην έχουμε ένα σύστημα για τη νοσηλεία εκτός φυλακών, των κρατουμένων που χρήζουν νοσηλείας. Για όλα αυτά επιβάλλεται να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης, της συνεχούς εκπαίδευσης και της δημιουργίας υποδομής στα ψυχιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα, μέχρι να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε πλήρως την κοινοτική ψυχιατρική, την εξατομικευμένη ψυχιατρική θεραπεία και να ακολουθήσουμε όλα τα σύγχρονα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ