12/4/16

ΟΕπίτροπος Προεδρίας έγινε δεκτός απότον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

ΟΕπίτροπος Προεδρίας έγινε δεκτός
απότον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής


Οι τελευταίες εξελίξειςστο Κυπριακό και οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε χθες ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, στις ΗΠΑ, όπου ο Επίτροπος Προεδρίας πραγματοποιεί επίσκεψη, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25 ης Μαρτίου.
 
Κατά τη συνάντηση, πουπραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στην Νέα Υόρκη, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασή του στους αγώνες του κυπριακού λαού και την ενεργό εμπλοκή του στην παροικία. 
 
Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τονΑρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων και τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης τους, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή του στα διάφορα κέντρα λήψης απόφασης.
 
Από πλευράς του, οΑρχιεπίσκοπος Δημήτριος διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και επεσήμανε πως θα θέσει το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων πραγματοποιώντας προσωπικές επαφές ανώτατους αξιωματούχους της Αμερικανικής Κυβέρνησης και μέλη του Κογκρέσου, ώστε να υποβοηθηθεί η επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού έργου.
 
Εξάλλου, κατά τη συνάντησηο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών στα κατεχόμενα και την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
_____________