11/4/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη
του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κήρυξε σήμερα την έναρξη του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού, στο ΓΣΟ. Στο χαιρετισμός του πριν από την εκκίνηση του Μαραθωνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

“Θέλω να χαιρετίσω τις χιλιάδες των εθελοντών για έναν από τους ιερότερους σκοπούς, για τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέλαβε το Καραϊσκάκειο να αντιμετωπίσει, τους εθελοντές-δότες μυελού των οστών. Για αυτό και θέλω να συγχαρώ όλους για αυτή την πρόθυμη συμμετοχή, αλλά και ταυτόχρονα θα ήταν παράλειψη αν δεν συνέχαιρα το ΓΣΟ, τον ΟΠΑΠ, το Δήμο Λεμεσού, τους διοργανωτές γενικότερα, το Επιμελητήριο, βεβαίως, της πόλης και, χωρίς αμφιβολία, αυτόν που ανέλαβε τη διοργάνωση, τον Σπύρο Σπύρου.

Όμως αυτό που έχει σημασία και θέλω να το τονίσω είναι ότι μέσα από τις προσπάθειες των όσων έχω θερμά ευχαριστήσει έχει γίνει κατορθωτό ο Μαραθώνιος της Λεμεσού να αρχίσει να μπαίνει στο χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων Μαραθωνίου.

Φέτος με χαρά διαπιστώνω ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε 13 χιλιάδες, και υπάρχουν συμμετοχές από 52 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια άλλου είδους προβολή του ανθρωπισμού και της πατρίδας μας. Θέλω θερμά να σας συγχαρώ όλους - να ευχηθώ καλή πορεία και κάθε επιτυχία στους στόχους που έθεσαν οι διοργανωτές - αλλά και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα».