13/4/16

Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Υγραερίου (10 Κιλών) 12.04.2016

Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Υγραερίου (10 Κιλών) 12.04.2016
13/04/2016


Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης υγραερίου (10 κιλών) από 178 υποστατικά (καταστήματα και πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών) από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου στις 12.04.2016. Τα αποτελέσματα της έρευνας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση www.mcit.gov.cy/ccps.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου εμφανίζονται πιο κάτω. Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει αναλυτικά την τιμή για κάθε σημείο πώλησης:






Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, εντοπίζονται υπολογίσιμες διαφορές μεταξύ των φθηνότερων και ακριβότερων τιμών υγραερίου φιάλης 10kg μεταξύ των διαφόρων σημείων πώλησης.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο να βοηθήσει την αγορά να λειτουργήσει πιο ανταγωνιστικά και προς όφελος του καταναλωτή.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (www.mcit.gov.cy/ccps) ή από τη Γραμμή Καταναλωτή 1429.

___________