1/4/16

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου 1955

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου 1955



O Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου. Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδη, παρευρέθηκε σήμερα στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Στην συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.
Το απόγευμα, οι δύο Υπουργοί θα παραστούν στην καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» ενώ το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών .
Αύριο Σάββατο 2 Απριλίου, ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την ΕΛΔΥΚ ενώ στη συνέχεια οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας, θα παραστούν στο φιλολογικό μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, στα κεντρικά γραφεία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
Ο κ. Καμμένος αναχωρεί από την Κύπρο αύριο μεσημέρι.
Γραφείο Τύπου, 1 Απριλίου 2016