10/2/16

Καταδίκες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για παραβάσεις της νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία – 2015

Καταδίκες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για παραβάσεις
της νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία – 2015


Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη Εργοδότη και Διευθυντή Εταιρείας που παρέβηκαν τις διατάξεις της νομοθεσίας, η οποία αφορά θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καταδίκασε μέσα στο 2015:

1.        Την εταιρεία «Ε&Γ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ) ΛΤΔ» που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, σε συνολικό πρόστιμο €3.000, για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών:

       (α) Παράλειψη τοποθέτησης κατάλληλων αγκυρώσεων ικανοποιητικής αντοχής σε κατάλληλες θέσεις και σε ικανοποιητικό αριθμό για την ακλόνητη σύνδεση ικριωμάτων με οικοδομή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ευστάθειά τους, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και την πρόκληση υλικών ζημιών σε γειτονική κατοικία.
  (β) Παράλειψη αποστολής γραπτής ειδοποίησης στον Αρχιεπιθεωρητή για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών που ανέλαβε και εκτελούσε.

2.        Τον κ. Ευάγγελο Βασιλείου, διευθυντή της εταιρείας «Ε&Γ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ) ΛΤΔ» , σε συνολικό πρόστιμο €2.000, για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών:

       (α) Παράλειψη διασφάλισης για λογαριασμό της εταιρείας που διεύθυνε, τοποθέτησης κατάλληλων αγκυρώσεων ικανοποιητικής αντοχής σε κατάλληλες θέσεις και σε ικανοποιητικό αριθμό για την ακλόνητη σύνδεση ικριωμάτων με οικοδομή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ευστάθεια τους, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους και την πρόκληση υλικών ζημιών σε γειτονική κατοικία.
       (β)  Παράλειψη αποστολής γραπτής ειδοποίησης στον Αρχιεπιθεωρητή για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών που ανέλαβε και εκτελούσε, για λογαριασμό της εταιρείας που διεύθυνε.
____________
10/2/2016