1/10/15

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη
  στη Νέα Υόρκη

 
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συνέχισε της επαφές του στη Νέα Υόρκη με συναντήσεις που είχε με ομολόγους του και με συμμετοχή του σε εκδηλώσεις και συναντήσεις υψηλού επίπεδου που διοργανώνονται στην έδρα του ΟΗΕ με την ευκαιρία της 70 ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε ξεχωριστά με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Καζακστάν, της Τυνησίας, του Λιβάνου, της Παραγουάης, του Λάος, της Νορβηγίας, της Κορέας και της Αγκόλας.

Ο κ. Υπουργός τη Δευτέρα 28/9/15 το βράδυ, έλαβε μέρος σε Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέματα το Ιράν, την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, κατά την οποία οι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία κ. Staffan de Mistura .

Τη Τρίτη 29/9/15 ο κ. Κασουλίδης έλαβε μέρος στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Συρία της οποίας προήδρευσαν από κοινού, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας και οι δύο Επίτροποι της ΕΕ , Στυλιανίδης και J . Hahn .

Τη Τετάρτη 30/9/15 ο Υπουργός Εξωτερικών έλαβε μέρος στην Υπουργική Συνάντηση με θέμα την εθελοντική μη χρησιμοποίηση του δικαιώματος του βέτο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας την οποία διοργάνωσαν η Γαλλία και το Μεξικό.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο για θέματα ενέργειας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Amos Hochstein , και το βράδυ παρακάθισε στο Διατλαντικό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ το οποίο έλαβε χώρα ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών κ. John Kerry .
--------------------