19/5/15

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών για τις πυρκαγιές που εξερράγησαν στα Κλαυδιά και στον Μαθιάτη

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών για τις πυρκαγιές
που εξερράγησαν στα Κλαυδιά και στον Μαθιάτη


Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη  19 Μαΐου,  πυρκαγιά που εξερράγη, γύρω  στις 8:00 το πρωί στα Κλαυδιά από άγνωστα αίτια, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μια ώρα αργότερα αφού έκαψε 1,5 εκτάριο ιδιωτικής γης καλυμμένο με άγρια βλάστηση και ξηρικές καλλιέργειες. Από την πυρκαγιά απειλήθηκε το κρατικό δάσος Αλέξυγρος.

Για την κατάσβεσή  της   εργάσθηκαν 16 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης,   πυρκαγιά που εξερράγη γύρω στη 1:00 το μεσημέρι, στην τοποθεσία Βικλιά στην κοινότητα Μαθιάτη,   τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 2:00 αφού έκαψε έξι εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με σπαρτά, φρύγανα και πεύκα.

Για την κατάσβεσή της εργάσθηκαν 24 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαθιάτη, με εννέα πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει στο κοινό θερμή έκκληση όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητές του στην ύπαιθρο, αποφεύγει τη χρήση φωτιάς και εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων   που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα. Επίσης η ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων ή σπίρτων κατά τη διακίνησή μας στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό   ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή   στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

______________

19 Μαΐου, 2015