19/3/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή

     Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στην εκδήλωση για τα 30χρονα του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού


Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της Διεύθυνσης και του προσωπικού του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού να παραστώ στην εκδήλωσή σας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου. Με αυτή την αφορμή, το σχολείο τιμά τους Διευθυντές που υπηρέτησαν σε αυτό και σημάδεψαν την πορεία του με το έργο τους.

Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού λειτούργησε το 1985. Ένα εκπαιδευτήριο που γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο της παιδείας μας, αφού από τις αίθουσές του μορφώνονται και διαπαιδαγωγούνται τα νέα παιδιά της περιοχής, οι αυριανοί πολίτες.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο πέρασμα των χρόνων, το σχολείο αναβαθμίστηκε κτηριακά, με τη δημιουργία ειδικών αιθουσών, για να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον. Μέσα από ποικίλες δράσεις που δεν περιορίζονται μόνο στο πλαίσιο του εργάσιμου διδακτικού χρόνου, το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και προσφέρει ποιοτική απασχόληση στα παιδιά. Αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις, συμπράξεις με άλλα σχολεία της Ευρώπης, εκπαιδευτικές εκδρομές είναι ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις με τις οποίες οι νέοι κατανοούν τον κόσμο γύρω τους, αλλά τους δίνει ευκαιρίες να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας, να γίνουν άνθρωποι συνετοί με αρχές και αξίες και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Στην όλη αυτή την προσπάθεια, το Σχολείο επεδίωκε και συνεχίζει να επιδιώκει, μια αμφίδρομη ουσιαστική επικοινωνία και από κοινού συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων, προκειμένου η σχολική μονάδα να ενισχύεται και να βελτιώνεται.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, τιμούμε όλους τους διατελέσαντες Διευθυντές, η προσφορά των οποίων αναγνωρίζεται και εκτιμάται ιδιαίτερα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την πολιτεία ευρύτερα.

Διαχρονικά, η συμβολή όλων βοήθησε στην επίτευξη των στόχων της παιδείας του τόπου μας. Εύστοχα, ο Αριστοτέλης επεσήμανε από τα αρχαία χρόνια ότι, «Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά».

Συγχαίρω θερμά τη Διεύθυνση, το προσωπικό και τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού, για την όμορφη σημερινή εκδήλωση και εύχομαι να έχετε δύναμη στο δημιουργικό σας έργο.