29/1/15

Υλοποίηση ενεργειακού προγράμματος “ Go Green ”

Υλοποίηση ενεργειακού προγράμματος “ Go Green


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος “ Go Green του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), στο οποίο συμμετέχει το Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δύο μέρες επίσκεψη στην Κύπρο λειτουργών του ΕΟΑ και εκπροσώπων της ανάδοχου εταιρείας. Το πρόγραμμα προνοεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Αεροπορική Βάση Πάφου.

Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τόσο με τον Γενικό Διευθυντή και Λειτουργούς του Υπουργείου Άμυνας όσο και με Λειτουργούς άλλων συναρμοδίων φορέων (ΡΑΕΚ, Αρχή Ηλεκτρισμού, Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού), με σκοπό τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος ενεργειών για την υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για το πρώτο ενεργειακό σχέδιο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας σε ολόκληρη την Ευρώπη. T ο Υπουργείο Άμυνας συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “ Go Green μαζί με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Τσεχίας, της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και είναι το πρώτο που προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εγκατασταθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε   επιλεγμένα στρατόπεδα.