29/1/15

Δήλωση Υπουργού Άμυνας μετά το πέρας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής



Δήλωση Υπουργού Άμυνας μετά το πέρας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής

Ο Υπουργός Άμυνας παρευρέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο που αφορά το ωράριο εργασίας στην Εθνική Φρουρά.
Ακολούθως, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε παραδώσει στη Βουλή ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο που για πρώτη φορά θεσμοθετεί το ωράριο του προσωπικού, των μονίμων στελεχών της Ε.Φ.  κατοχυρώνοντας δικαιώματα, αποτρέποντας αυθαιρεσίες και προωθώντας την ισότιμη μεταχείριση όλων.
Είναι, επαναλαμβάνω, ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο που διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις των ίδιων των αξιωματικών και υπαξιωματικών αλλά και που την ίδια ώρα, και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό, δεν υπερβαίνει αυτά που το ΓΕΕΦ, ως ο αρμόδιος θεσμός του κράτους, θέτει ως κόκκινες γραμμές και που η υπέρβαση τους θα μπορούσε να  προκαλέσει προβλήματα στην επιχειρησιακή ικανότητα ή στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ.  
Είναι ένα νομοσχέδιο, πρέπει να πω, το οποίο εκκρεμεί για πάρα πολλά χρόνια. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στο παρελθόν. Θεωρώ πως η έγκριση του, σίγουρα, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα μπροστά».
               Γραφείο Τύπου, 29 Ιανουαρίου 2015