23/1/15

Περιοδεία σε Επαρχιακά Τμήματα του Υπουργείου στη Λεμεσό πραγματοποίησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων

Περιοδεία σε Επαρχιακά Τμήματα του Υπουργείου στη Λεμεσό πραγματοποίησε
 ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων


Εξαιρετικά σημαντικό για την Κυπριακή οικονομία χαρακτήρισε τον τομέα της Ναυτιλίας ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε Επαρχιακά γραφεία του υπουργείου, στη Λεμεσό, ο κ. Υπουργός είπε ότι η Ναυτιλία συνεισφέρει γύρω στο 6-7% του ΑΕΠ της χώρας μας.

Πρόκειται, τόνισε, για έναν τομέα που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση και έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολύ περισσότερα στην οικονομία του τόπου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η εξεύρεση τρόπων για αύξηση της συνεισφοράς αποτελεί υποχρέωση και της κυβέρνησης,   προσθέτοντας  ότι πρέπει να επιλυθούν κάποια σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ευελιξία του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και τη μείωση της γραφειοκρατίας..
«Οι ανταγωνιστές μας είναι διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, τα οποία πολλές φορές έχουν πολύ περισσότερη ευελιξία» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στην περιοδεία του σε επαρχιακά τμήματα του υπουργείου στη Λεμεσό ο κ. Υπουργός ανάφερε ότι «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τον κόσμο των επαρχιακών γραφείων από κοντά, να ακούσουμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις».

Ο κ. Υπουργός  επίσης επισκέφθηκε τα Τμήματα Δημοσίων Έργων, Οδικών Μεταφορών, Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το Επαρχιακό Μουσείο και το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.
_______________