30/1/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο επίσημο δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη
στο επίσημο δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου


Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να εισάγει τους απαραίτητους μηχανισμούς για τη στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο επίσημο δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στη Λευκωσία.

Στον χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην «ισχυρή στήριξη της Κυβέρνησης προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και στις προσπάθειες όχι μόνο για να διατηρηθεί η εξαιρετική θέση της Κύπρου στην παγκόσμια ναυτιλία, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων, η ναυτιλιακή βιομηχανία απεδείχθη, πέρα πάσης αμφιβολίας, ότι είναι ένα ζωτικό μέρος της οικονομίας μας και κατάφερε να συνεχίσει να προβάλλει την Κύπρο ως ένα αξιόπιστο ναυτιλιακό κέντρο».

Η Κυβέρνηση, είπε, «εκφράζει δημόσια την ειλικρινή της εκτίμηση προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της να εισάγει εκείνους τους απαραίτητους μηχανισμούς για τη στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση αυτού του σημαντικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, με την ενεργό ανάμιξη και στήριξη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, του CIPA και άλλων σχετικών Οργανισμών, έχει αρχίσει τη Στρατηγική μελέτη για την Κυπριακή Ναυτιλία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου για τον τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας όπως είναι, μεταξύ άλλων, τα ανταγωνιστικά κόστη εγγραφής πλοίων και το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.
___________