30/1/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το ψήφισμα
του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ


Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξαν τις θέσεις της Λευκωσίας σε ό,τι αφορά το θέμα του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ενδεικτικό του τρόπου που κινείται η Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είπε ότι «υπό τις περιστάσεις - με μια αρνητική Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που δεν αντικατόπτριζε την πραγματικότητα, με τις επιδιώξεις της Τουρκίας να υπάρξουν αναφορές για τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και να ελαχιστοποιηθούν οι αναφορές στο θέμα των αγνοουμένων, αλλά και για να υπάρξουν αναφορές στους φυσικούς πόρους της Κύπρου - θεωρούμε ότι το ψήφισμα είναι ικανοποιητικό.

Την ίδια στιγμή θέλω να αναφέρω ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα δεδομένα, δηλαδή η αρνητική Έκθεση από πλευράς του ΓΓ, το ψήφισμα δεν θα μας ικανοποιούσε. Σημειώνω παράλληλα το γεγονός - και είναι και μια ένδειξη για τον τρόπο που κινείται η Λευκωσία – ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στήριξαν τις θέσεις της Λευκωσίας και συμμερίζονται τον τρόπο προσέγγισης του όλου θέματος».