28/1/15

Η ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Αιγύπτου στο επίκεντρο της επίσκεψης στην Κύπρο του Υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου

Η ατμοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Αιγύπτου στο επίκεντρο της επίσκεψης στην Κύπρο του Υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου


Φθάνει σήμερα στην Κύπρογια επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη, ο Υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου κ. Hany Dahy.

Στο επίκεντρο τηςσυνάντησης των δύο Υπουργών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, θα βρίσκονται τα θέματα της ατμοπλοϊκής σύνδεση Κύπρου- Αιγύπτου, η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας και οι προοπτικές επίδειξης ενδιαφέροντος από κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες για έργα στον τομέα των μεταφορών στην Αίγυπτο.

Ο κ. Dahy, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον κ. Υπουργό, θα παρουσιάσει σε κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες τους σχεδιασμούς της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα.

Στο πλαίσιο τηςπαραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Dahy, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Αρχής Λιμένων Κύπρου και το Λιμάνι Λεμεσού.
____________


  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρόγραμμα Επίσκεψης του Υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου κ. Hany Dahy στην Κύπρο

Τετάρτη, 28/1/2015

17.30  Άφιξη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πέμπτη, 29/1/2015

09.00  Συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

10.20  Δηλώσεις από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη και τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου κ. Hany Dahy, στο ξενοδοχείο Χίλτον
 
10.30  Παρουσίαση σε κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες των σχεδιασμών της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης για έργα στον τομέα των μεταφορών, στο ξενοδοχείο Χίλτον

 11.45Επίσκεψη στα γραφεία της Αρχής Λιμένων Κύπρου

15.45 Επίσκεψη στοΛιμάνι Λεμεσού

17.45 Αναχώρησηαπό το Αεροδρόμιο Λάρνακας

______________
28 Ιανουαρίου 2015