18/12/14

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
 και Θέματα Αποδήμων κ. Φ. Φωτίου σε επίσκεψη του στο Ριζοκάρπασο

 
Είναι με χαρά και συγκίνηση που παρευρίσκομαι στη Χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους άλλους κατοίκους του Ριζοκαρπάσου.
 
Είμαι εδώ για να σας δώσω το μήνυμα ότι οι παλμοί της καρδιάς μας χτυπούν το ίδιο με τους δικούς σας. Ξέρουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας, έχουμε γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε, ξέρουμε τι ποθείτε και τι εύχεστε. Μαζί με τις ευχές για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης. Είμαστε δίπλα σας.

Ερχόμενος εδώ στο Ριζοκάρπασο είδα απίστευτες εικόνες ομορφιάς που ενίσχυσαν την πίστη και την ελπίδα μας ότι ο τόπος μας μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για όλους τους κατοίκους του. Σε ένα τόπο που θα χαρίζει ευημερία, ασφάλεια και ειρηνική ζωή σε όλους, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Θέλουμε να το επιτύχουμε αυτό ανεξάρτητα από τις δυσκολίες. Το μέλλον μας πρέπει να είναι κοινό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να βρούμε από κοινού τον τρόπο ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Η Κύπρος μπορεί να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή.

Προς όλους εκφράζω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μας. Αλλά και τον θαυμασμό μας για το ότι επιλέξατε να μείνετε δεμένοι με τη γη αυτή. Από εσάς αντλούμε κουράγιο, αντλούμε δύναμη και ελπίδα να επιτύχουμε αυτό που όλοι ευχόμαστε. Μια κοινή ευτυχισμένη πατρίδα.

Ιδιαίτερα προς εσάς τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, σε εσάς που πριν από λίγες ημέρες μας μεταφέρατε στη Λευκωσία το μήνυμα ότι τα κυκλάμινα εδώ στην Καρπασία συνεχίζουν να ανθίζουν για όλους μας, εκφράζω την απεριόριστη μας αγάπη. Συνεχίστε με σθένος τον αγώνα της μάθησης εδώ στα εκπαιδευτήρια του Ριζοκαρπάσου. Τον αγώνα για τον τόπο που γέννησε τους γονείς και τους παππούδες σας. Εκφράζω επίσης τις ευχαριστίες μας προς όλους τους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Τα λόγια της ευχής αυτής μπορεί να είναι κοινότυπα, να έχουν ακουστεί και να ακούγονται πολλές φορές. Αλλά είναι λόγια που βγαίνουν από τα βάθη της καρδιάς μου και με όλο εκείνο το πλούσιο περιεχόμενο των πόθων και των οραμάτων μας.