18/12/14

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη
με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki - moon , συνοδευόμενος από τον Ειδικό του Σύμβουλο κ. Kim Won - Soo .

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν μια ευχάριστη συνάντηση, η οποία   περιορίστηκε απόλυτα σε φιλοφρονητικό επίπεδο. «Αυτό που ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας είναι να μείνω μακράν, κατά τη συμβουλή του, οποιασδήποτε εμπλοκής, η οποία οπωσδήποτε θα μπορούσε να επιβραδύνει την ταχεία ανάρρωση και τον ευχαρίστησα βεβαίως γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τη πορεία της υγείας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είχε την ευκαιρία στην διάρκεια της μέρας να επισκεφθεί το νοσοκομείο και τους γιατρούς του, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία ανάρρωσης και ανάκαμψης της υγείας του.

Κληθείς να πει αν ο Γενικός Γραμματέας κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας και τον λόγο που αποχώρησε από τις συνομιλίες, ο   Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι με τον Γενικό Γραμματέα δεν εμπλάκηκαν σε διάλογο που αφορά το κυπριακό πρόβλημα και συνεπώς δεν θα έλεγε ότι έχει την όποια γνώμη. «Εν πάση περιπτώσει, γνωρίζω, από το παρελθόν, ότι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως είτε την απόφαση που πήραμε, είτε τη στάση που τηρήσαμε και τηρούμε», σημείωσε.
_______________