22/10/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκε σήμερα ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στην επίσκεψή του στο νησί μας, επίσκεψη την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «προσκύνημα».
Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τη συνοδεία του υποδέχτηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, και η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου. Στα πλαίσια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στο σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο να προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα θετική αποτίμηση του προγράμματος Επιμόρφωσης των Ομογενών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου που έχει πλέον καταστεί σημαντικός θεσμός, ενώ κατέθεσε και τις σκέψεις του ως προς την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής εκπαιδευτικών όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης δράσεων με τα παιδιά στα πλαίσια προγραμμάτων θερινών κατασκηνώσεων.
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την επίσκεψή του στο Υπουργείο σημειώνοντας τα εξής: «Η επίσκεψη αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό, καθώς αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς του Υπουργείου Παιδείας με τον Ελληνισμό της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και την πρόθεση όπως προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων προγραμμάτων, τα οποία ήδη αξιολογούνται πολύ θετικά από τους ομογενείς εκπαιδευτικούς». Ο κ. Καδής είχε την ευκαιρία, στα πλαίσια της επίσκεψης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, να αναφερθεί σε συντομία στις εξελίξεις στην εκπαίδευση στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές που προωθούνται σε σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στους τομείς της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού τους έργου και της νέας πρότασης για το σύστημα ένταξης στη δημόσια εκπαίδευση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο ζήτημα της ελληνικής γλώσσας και των προσπαθειών για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης με συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προς αυτή την κατεύθυνση.
Αποτιμώντας την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι «είναι από εκείνες τις περιπτώσεις όπου, ενώ το χρονικό περιθώριο μιας συνάντησης είναι στενό, γίνεται τόσο ουσιαστική συζήτηση», και ευχαρίστησε εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το σύνολο των δράσεων και ενεργειών του για την ομογένεια. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπογράμμισε ότι ανάμεσα στο Υπουργείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την οποία επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς.