22/10/14

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την Προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου, ενέκρινε σήμερα τη σύσταση Ομάδας Υλοποίησης Έργου για την εφαρμογή του νέου Πλαισίου Αφερεγγυότητας.
Η Ομάδα θα αποτελείται τουλάχιστον από τρία άτομα προερχόμενα από τον Κλάδο Πτωχεύσεων και Εκκαθαρίσεων του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επισήμου Παραλήπτη και το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα είναι ο Διευθυντής του έργου, σε συνεργασία, όπου απαιτείται, με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, το Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, το ΤΥΠ και το Γενικό Λογιστήριο.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την τροποποίηση προηγούμενης της απόφασης που αφορά την αρμοδιότητα για την εφαρμογή του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζεται τηρουμένων των προνοιών του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα του περί Γενικών Παροχών Νόμου.
Την αρμοδιότητα για εφαρμογή του Σχεδίου θα την έχει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αντί το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο η αρμοδιότητα άνηκε μέχρι σήμερα.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Κρατικών Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμος του 2014».
Σκοπός του νομοσχεδίου, το οποίο έχει καταρτιστεί στη βάση διεθνών υποχρεώσεων, είναι η ρύθμιση του νομικού πλαισίου δράσης των κρατικών οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων καθώς και η υιοθέτηση σχετικής διαδικασίας και κριτηρίων για τη δημιουργία νέων κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τη σύσταση Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων με βάση το άρθρο 4 Α του περί της Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Τροποποιητικός) Νόμους του 2014.
Η Αρχή θα απαρτίζεται από τους Παύλο Αντωνιάδη, Πρόεδρο της Αρχής, Γιώργο Καρά, δρα Κώστα Σολωμού, Πασχαλίνα Μαγνήτη και Ανδρέα Ηρακλέους η θητεία των οποίων θα είναι τριετής.