22/10/14

Πραγματοποιήθηκε η 2η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο με τίτλο «Δημιουργία, Ανάπτυξη και Διαχείριση Εταιρικών Επιχειρηματικών Συμπράξεων»

Πραγματοποιήθηκε η 2η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο με τίτλο
«Δημιουργία, Ανάπτυξη και Διαχείριση Εταιρικών Επιχειρηματικών Συμπράξεων»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η 2 η Δημόσια Διαβούλευση για το νέο Σχέδιο Χορηγιών με τίτλο «Δημιουργία, Ανάπτυξη και Διαχείριση Εταιρικών Επιχειρηματικών Συμπράξεων ( Clusters )», που διοργάνωσε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Της Δημόσιας Διαβούλευσης προήδρευσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δρ Στέλιος Χειμώνας.
Όπως σημείωσε ο δρ Χειμώνας κατά τη σύντομη εισαγωγή του, το εν λόγω Σχέδιο εντάσσεται στις προσπάθειες του Υπουργείου για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και αφορά στη δημιουργία clusters ή ομάδων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες συνεργούν με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και, γενικότερα, την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Μεταξύ άλλων, εξήγησε, θα καλύπτονται δαπάνες για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού, συστημάτων πληροφορικής, έξοδα διαφήμισης και προβολής, έξοδα για εκθέσεις εξωτερικού, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και οποιεσδήποτε ενέργειες για ανάπτυξη ειδικευμένου προσωπικού και ανθρώπινων πόρων.
Το Σχέδιο, που προγραμματίζεται να ανακοινωθεί στις αρχές του 2015, θα συγχρηματοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής του ανέρχεται στα €3-3.5 εκατομμύρια. Ποσό ύψους €1.5 εκατομμυρίων θα διατεθεί για την ικανοποίηση των αιτήσεων που θα υποβληθούν κατά την 1 η Προκήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει και 2 η Προκήρυξη για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού.