17/9/14

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στη Λεμεσό

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στη Λεμεσό

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην επαρχία Λεμεσού κατά την οποία επισκέφτηκε την Μητρόπολη Λεμεσού, συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου και τέλεσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Περιφερειακού Λυκείου Κολοσσίου.
Κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Λεμεσού, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος παρακάθισαν σε σύσκεψη με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στην ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στην κοινότητα Παλώδιας. Κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θετικό και παραγωγικό κλίμα, αποφασίστηκε όπως προωθηθούν οι διαδικασίες για την ανταλλαγή του τεμαχίου γης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της εκκλησιαστικής επιτροπής με άλλο τεμάχιο γης που θα δοθεί ως αντιστάθμισμα από την Πολιτεία. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και ο ιερέας και η εκκλησιαστική επιτροπή της κοινότητας Παλώδιας.
Ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού είχε, επίσης, την ευκαιρία να δει από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται από την ίδια τη Μητρόπολη αλλά και εθελοντές σε σχέση με την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των παιδιών της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού για το θέμα της σίτισης. Ο κ. Καδής ξεναγήθηκε νωρίς το πρωί από τον Μητροπολίτη Λεμεσού στον χώρο προετοιμασίας του προγεύματος και ενημερώθηκε για το έργο της Μητρόπολης Λεμεσού όχι μόνο σε σχέση με το πρόγευμα των μαθητών αλλά και ευρύτερα για την κάλυψη των βασικών αναγκών συνανθρώπων μας που απευθύνονται στην Εκκλησία για στήριξη.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Τριχερούσας) στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αντλήσει πληροφορίες από τις ίδιες τις σχολικές μονάδες, σε σχέση με πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γενικότερα σε σχέση με τη λειτουργία τους. Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων και με μαθητές του σχολείου.
Ακολούθως, ο κ. Καδής συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καδής είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το όραμα, τους στόχους αλλά και το γενικό πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους υπό έμφαση στόχους για τη φετινή σχολική χρονιά.
Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Υπουργού και των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων για θέματα που οι ίδιοι οι Διευθυντές έθεσαν ως βασικά προβλήματα και προτεραιότητες.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λεμεσό, ο κ. Καδής μετέβη στο Περιφερειακό Λύκειο Κολοσσίου, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελετή εγκαινίων του νέου Λυκείου της περιοχής. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός εξήρε την ετοιμότητα των καθηγητών και της διεύθυνσης του σχολείου να οργανώνει και να συμμετέχει σε προγράμματα που ενεργοποιούν τους μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Οι διακρίσεις του σχολείου σε παγκύπριους διαγωνισμούς, η συνεργασία του με αντίστοιχα ευρωπαϊκά σχολεία καθώς και η συμμετοχή του σε οικολογικά προγράμματα συνθέτουν μια εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία μπήκε αποφασιστικά και δυναμικά στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου», σημείωσε ο κ. Καδής.