17/9/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Είναι άξια απορίας η αντίδραση κάποιων κομμάτων, τα οποία επικαλούμενα τάχα έκπληξη για τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου, επιχειρούν να ασκήσουν αβασάνιστα κριτική στην Κυβέρνηση.
Κάποιος που ασχολείται στοιχειωδώς με το Κυπριακό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς αποσκοπούν, ανάμεσα σε άλλα, στη δημιουργία εντυπώσεων και στην πρόκληση αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, είναι έτοιμη να αποδεχθεί την όποια εποικοδομητική, τεκμηριωμένη και καλόπιστη κριτική, καθώς επίσης και να ακούσει τις όποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις.
Καθημερινές ανακοινώσεις που αναλώνονται σε αναπαραγωγή των ίδιων συνθημάτων δεν συνιστούν εποικοδομητική κριτική. Ως αποτέλεσμα, τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμιά προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλεται από κοινού για ανατροπή του απαράδεκτου στάτους κβο, δηλαδή τον τερματισμό της παράνομης κατοχής και για την επανένωση της πατρίδας μας.
Την ίδια στιγμή και ως ένδειξη πολιτικής ωριμότητας, η Κυβέρνηση θα ανέμενε ότι η επίτευξη στρατηγικών επιδιώξεων - που αποτελούσαν διαχρονικές θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας - και οι οποίες επιτεύχθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, θα τύγχαναν τουλάχιστον αναγνώρισης από τα κόμματα.
H Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι στην προσπάθεια που καταβάλλει για επανένωση της πατρίδας μας θεωρεί τα πολιτικά κόμματα αρωγούς και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται μεθοδικά μέσω της συνεχούς αλληλοενημέρωσης και διαβούλευσης.
Στο τέλος της ημέρας είναι η δική μας πατρίδα υπό κατοχή και ο αγώνας για αποτροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης πραγμάτων αποτελεί στόχο όλων μας.
____________