5/8/14

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε
με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας

 
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Takao Makino, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κασουλίδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Makino, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί απτή απόδειξη της αμοιβαίας δέσμευσης για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της επιστήμης και της εκπαίδευσης. Επίσης, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της επικείμενης Συνόδου Ασίας-Ευρώπης (ASEM). Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε επίσης τον Ιάπωνα Υπουργό για τις εξελίξεις στο  Κυπριακό.
 
Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας για υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, υπό το φως των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στο Τόκιο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι κατά το γεύμα εργασίας θα συζητηθούν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της Ιαπωνίας σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και ζήτησε την υποστήριξη της Κύπρου στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας.

------------------------