11/6/14

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τη χρήση
υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού τομέα
και του ευρύτερου δημόσιου τομέα


Το Υπουργικό Συμβούλιο, υλοποιώντας το αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων για ετοιμασία Κανονισμών που θα διέπουν τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος έχει σήμερα καταλήξει στην ακόλουθη πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για λήψη τελικής απόφασης.

Με βάση αυτήν την πρόταση, πέραν των όσων ήδη περιλαμβάνονται στη σχετική νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων (δηλαδή για χρήση υπηρεσιακού οχήματος από τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γενικό Ελεγκτή, πρώην Πρόεδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων), δικαιούχοι (ex officio) για παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση, αποφασίστηκε ότι είναι οι Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δικαιούχοι για λόγους ασφάλειας, είναι επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους σημερινούς δικαιούχους, το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγείται όπως διατηρήσουν το υπηρεσιακό τους όχημα πάνω σε προσωπική βάση μέχρι την αφυπηρέτησή τους ή τη λήξη της θητείας τους και εν πάση περιπτώσει όχι πέραν της 1 ης Ιανουαρίου 2016, με εξαίρεση τις περιπτώσεις, όπου η παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος ρητά διαλαμβάνεται σε υφιστάμενη σύμβαση απασχόλησης που λήγει μετά την 1 η Ιανουαρίου 2016, οπόταν και θα το διατηρήσουν μέχρι τη λήξη ή τον τερματισμό της εν λόγω σύμβασης.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση υπηρεσιακού οχήματος εντός των ορών εργασίας για υπηρεσιακούς σκοπούς θα επιτρέπεται στη βάση προνοιών που περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς και με ευθύνη της κάθε Υπηρεσίας. Η μεταφορά από και προς την οικία δεν θεωρείται υπηρεσιακή υποχρέωση.