21/5/14

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Re-Cyprus! Κύπρος-Ξανά!” στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου


Την Κυριακή 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης “Re-Cyprus! - Κύπρος Ξανά!”

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών για τη σχολική χρονιά 2013-2014.
Σκοπός του Συμμετοχικού Προγράμματος ήταν οι μαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick - αντλώντας στοιχεία και παραδείγματα από την ιστορία και παράδοση του τόπου μας- να προβάλουν τις δημιουργίες τους με πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών δρ Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, ο Δημήτρης Κοκκινόλαμπος, Πρόεδρος του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, ο Επιθεωρητής Τέχνης Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Γαβριήλ και η Νατάσσα Φρειδερίκου εκ μέρους του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κ. Μιχάλη Φρειδερίκου.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014, με ωράριο λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 9:30-16:00 και Σάββατο 9:00-13:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ: 22432578, ή στο email: cypriotstudies@gmail.com