30/4/14

Ετήσια Έκθεση Γραμματείας Υπουργικού Συμβουλίου για το έτος 2013






Η Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου υπέβαλε ενώπιον των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη Συνεδρία του στις 09.04.2014, τη δική της ετήσια Έκθεση για το έτος 2013, η οποία αναφέρεται, συγκεκριμένα, στη χρονική περίοδο από 01.03.2013 μέχρι 28.02.2014.



Με την ετήσια Έκθεση στοχεύεται η πλήρης ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με  το συνολικό έργο της Γραμματείας για τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας της υπό τη σημερινή διακυβέρνηση. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανάδειξη της έμπρακτης και ενεργούς συμμετοχής της Γραμματείας Υπουργικού Συμβουλίου στην πραγμάτωση των συνολικών προσπαθειών της σημερινής διακυβέρνησης για ολοκλήρωση του κυβερνητικού της προγράμματος.

Η Έκθεση ξεκινά με μια παρουσίαση της αποστολής και του ρόλου της Γραμματείας Υπουργικού Συμβουλίου και, συνάμα, των κύριων αρμοδιοτήτων της, και δη αυτών που καθορίζονται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και των πρόσθετων αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει η Γραμματεία, στη βάση συγκεκριμένων Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακολούθως, επιχειρείται επισκόπηση των πεπραγμένων και ενεργειών κατά τους τελευταίους 12 μήνες λειτουργίας της και, τέλος, παρουσιάζονται συνοπτικά στατιστικά αποτελέσματα των εργασιών της, τόσο με περιγραφική ανάλυση, όσο και με γραφική παρουσίαση των αποτελεσμάτων, με διαγράμματα και γραφικές παραστάσεις, που αποτυπώνουν, κατά κύριο λόγο, συνολικά μεγέθη του όγκου εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ολόκληρη η Έκθεση βρίσκεται αναρτημένη στον ιστοχώρο της Γραμματείας Υπουργικού Συμβουλίου, στον χώρο «Σχετικά Αρχεία», της εφαρμογής «Νέα/ Ανακοινώσεις», που βρίσκεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://www.cm.gov.cy/cm/cm_2013/cm.nsf/page91_gr/%20page91_gr?OpenDocument .
---------------------