4/3/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ινδίας


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ινδίας, κ. Shri Ravi Bangar.

Ο Υπουργός και ο Ύπατος Αρμοστής επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι επισφραγίζονται μέσα από την ιστορία των λαών τους.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Ύπατο Αρμοστή για τη σταθερή στάση που διατηρεί στο κυπριακό πρόβλημα η χώρα του, υποστηρίζοντας την ανεξαρτησία, κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Bangar, από πλευράς του εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της χώρας του για την υποστήριξη που επιδεικνύει η Κύπρος σε ζωτικά θέματα για την Ινδία στο πλαίσιο διάφορων διεθνών οργανισμών, όπως είναι η υποψηφιότητα της Ινδίας για να καταστεί μόνιμο μέλος στο διευρυμένο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Αφού αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας, οι κ.κ. Φωτίου και Bangar συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων των δυο χωρών στον τομέα αυτό.
Κλείνοντας, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας ενώ εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση για συνέχιση της παράδοσης των υψηλού επιπέδου σχέσεων και επαφών μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, η οποία θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις στενές και φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.