10/2/14

Επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ





Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:


«Αναφερόμενος στην επιστολή σας ημερ. 7 Φεβρουαρίου 2014 ως προς τα προσφάτως διαδραματισθέντα σχετικά με την υπόθεση του ακινήτου της CYTA στη Δρομολαξιά, επιθυμώ να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Κατ΄ αρχάς, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, σε καμιά περίπτωση η Νομική Υπηρεσία και εγώ προσωπικά λαμβάνουμε υπόψη τον πολιτικό ή κομματικό χρωματισμό οποιουδήποτε  υπόπτου ή κατηγορουμένου σε ποινική υπόθεση, περιοριζόμενοι στη διακρίβωση του κατά πόσο υπάρχει ή όχι επαρκής μαρτυρία εναντίον του έτσι ώστε να διωχθεί.

Περαιτέρω, η αξιοπιστία οποιουδήποτε μάρτυρα κατηγορίας, ή οποιουδήποτε άλλου μάρτυρα ή κατηγορουμένου θα κριθεί από το Δικαστήριο ενώπιον του οποίου η υπόθεση εκκρεμεί. 

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε ισχυρισμό ή θέμα το οποίο άπτεται της ορθότητας ή νομιμότητας της ανακριτικής διαδικασίας και ένα τέτοιο θέμα μπορεί να εγερθεί από κατηγορούμενο στη δίκη, έτσι  ώστε να αποφασισθεί από το μόνο αρμόδιο προς τούτο όργανο που είναι το εκδικάζον Δικαστήριο, το οποίο και θα έχει το όφελος να ακούσει όλη τη σχετική και περιβάλλουσα μαρτυρία. 

Κατανοώ την έγνοια σας όπως διασφαλιστεί η ορθή και δίκαιη απονομή δικαιοσύνης, πλην όμως ισχύουν στην περίπτωση οι πιο πάνω παρατηρήσεις μου και δεν προτίθεμαι να διατάξω οποιαδήποτε άλλη έρευνα η οποία από μόνη της δυνατό να επηρεάσει την απερίσπαστη πορεία της αρξάμενης ποινικής διαδικασίας.
Με δεδομένο ότι προχωρήσατε στη δημοσιοποίηση της προς εμέ επιστολής σας, είμαι υποχρεωμένος να πράξω το ίδιο και για τη δική μου απάντηση».

---------------------