14/12/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου







Το Συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων θα βρίσκεται σε εγρήγορση εν όψει εξελίξεων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων γύρω από τις εξελίξεις. Κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί. Οι πολιτικοί αρχηγοί και η σύσκεψη αρχηγών εν όψει εξελίξεων θα είναι σε εγρήγορση έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή, αν κριθεί σκόπιμο, να συγκληθεί ξανά και να εξετάσει τις εξελίξεις».

Ερωτηθείς αν αυτό είναι πιθανόν να γίνει και εντός της ημέρας, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Και εντός της ημέρας. Οποιαδήποτε στιγμή».

Κληθείς να πει ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι τόσο ευνόητες».

Σε ερώτηση αν βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας επί της κοινής διακήρυξης, ο κ. Στυλιανίδης είπε «Έχω δηλώσεις πάρα πολλές φορές, και θα το επαναλάβω, ότι στο Κυπριακό και σε ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να βρισκόμαστε την ίδια στιγμή και πολύ κοντά και πολύ μακριά».

Ερωτηθείς αν τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσκομίσει κάτι καινούριο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει μια ομόφωνη θέση να μην υπάρξουν δηλώσεις σήμερα».

____________