25/7/13

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Δημήτρη Συλλούρη.


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα πολλά μέτρα που εξαγγέλθηκαν όσον αφορά το μεταναστευτικό, αφού η αντιμετώπιση του βοηθά στη μείωση της ανεργίας. Πρόσθεσε ότι μετά τη σημερινή συνάντηση, ξεκινά ένας νέος διάλογος με την Υπουργό Εργασίας, με καινούργιες ιδέες, με στόχο να μειώσουμε ακόμη περαιτέρω το πρόβλημα της ανεργίας και του μεταναστευτικού.

Από την πλευρά της, η κα Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ. Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις ώστε να βρεθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού θέματος της ανεργίας, που απασχολεί την Κυβέρνηση και την ευρύτερη κοινωνία. Ο διάλογος, πρόσθεσε η κα Υπουργός, θα συνεχιστεί ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν νέα σχέδια αντιμετώπισης της ανεργίας, αφού ολοένα αυξάνεται, η Υπουργός Εργασίας απάντησε ότι πράγματι η ανεργία είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Όμως, πρόσθεσε, κάνουμε σταθερά βήματα στη βάση των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην οικονομία μας, ώστε να πετύχουμε να εργοδοτηθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι. Συνεχώς αναζητούμε λύσεις, είπε, και προβληματιζόμαστε για την προώθηση και εφαρμογή και άλλων σχεδίων και μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Έστω και ένας αριθμός ανέργων να εργοδοτηθεί, κατέληξε, είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του αριθμού των ανέργων.