24/7/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία των Δήμων, κοινοτήτων και προσφυγικών σωματείων της επαρχίας Κερύνειας 24/07/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία των Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων και των προσφυγικών σωματείων της επαρχίας Κερύνειας η οποία του επέδωσε ψήφισμα.

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ο κ. Ομήρου δήλωσε: «Παραλαμβάνουμε ως Βουλή των Αντιπροσώπων το ψήφισμα των Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων και των προσφυγικών σωματείων της επαρχίας Κερύνειας με αυτονόητο και αυτόδηλο περιεχόμενο. Αυτές τις ημέρες της προδοσίας και του εγκλήματος ο λαός της Κερύνειας απαιτεί δικαιοσύνη, απαιτεί εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.
Ασφαλώς δεν υπάρχει λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία μπορεί να επιβιώσει εάν δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις και δημοκρατικές ελευθερίες του συνόλου των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Υπό αυτή την έννοια η Κερύνεια είναι η λυδία λίθος για μια σωστή, δίκαιη και δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από τις εκδηλώσεις ολόκληρου του λαού μας, αλλά και του λαού της Κερύνειας με αφορμή την 39η επέτειο της προδοσίας και του εγκλήματος της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου.
Σήμερα είναι 24 Ιουλίου 2013. Στις 24 Ιουλίου 1974 η χουντική τυραννία στην Αθήνα κατέρρευσε υπό το βάρος των ασήκωτων ευθυνών της προδοσίας σε βάρος της Κύπρου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας Έλληνας. Ολόκληρο το έθνος των Ελλήνων έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να συνεχίσει τον αγώνα για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί ο κυπριακός Ελληνισμός, για 39 ολόκληρα χρόνια, σηκώνει ένα αβάστακτο σταυρό μαρτυρίου εξαιτίας της προδοσίας της απεχθούς δικτατορίας στην Ελλάδα.
Συνεπώς είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε ασυμβίβαστα και αδιαπραγμάτευτα αυτό τον αγώνα, και δικαίωση του αγώνα θα υπάρξει μόνο αν αποκατασταθούν τα δικαιώματα και του τελευταίου πρόσφυγα. Να έχει το δικαίωμα να γυρίσει στο σπίτι και στην περιουσία του και να ασκεί τα πολιτικά, τα δημοκρατικά και τα ανθρώπινα δικαιώματά του στη γη των πατέρων του».