18/7/13

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για τη διαδικασία γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων της 2013Β΄ ΕΣΣΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για τη διαδικασία γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων της 2013Β΄ ΕΣΣΟ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της έναρξης της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων της 2013Β΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Ηλία Παπάκυριακου» στην Αθαλάσσα, είπε:

«Έχει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κλήρωσης του θέματος για την έκθεση ιδεών και οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθονται αυτή τη στιγμή σε γραπτές εξετάσεις με στόχο να επιλεγούν στις θέσεις των υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών ή κληρωτών Υπαξιωματικών στην Εθνική Φρουρά.

Είναι μια διαδικασία η οποία διεξάγεται με πλήρη διαφάνεια ώστε να κατοχυρώνεται το αδιάβλητο και η αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων. Έχουμε προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, με τη συμβολή βέβαια τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και του Πανεπιστημίου Κύπρου, ώστε να υπάρχει ισότιμη, διαφανής και αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων αλλά και επιλογή αυτών που είναι κατά τεκμήριο οι ικανότεροι για να στελεχώσουν τις θέσεις των υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών και κληρωτών Υπαξιωματικών στις Ένοπλες μας Δυνάμεις.

Και θέλω να επαναλάβω και να δώσω το μήνυμα, όχι μόνο στους κληρωτούς και στις οικογένειες τους, αλλά και στην κοινωνία ότι υπάρχει πλήρης αξιοκρατία σε όλες τις διαδικασίες τόσο στην επιλογή υποψηφίων βαθμοφόρων και ειδικών δυνάμεων όσο και στην επιλογή σε όπλα/  σώματα/ κλάδους και την τοποθέτηση τους σε μονάδες».

18/7/2013