7/11/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 07/11/2012

Στο κρίσιμο στάδιο που βρισκόμαστε επιβάλλεται να τερματιστεί η εικοτολογία και η διασπορά ισχυρισμών που επιδεινώνουν την ψυχολογία της αγοράς, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Εν όψει της καθόδου της Τρόικα στην Κύπρο, η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της εντατικά, με σοβαρότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για δανειοδότηση από τον Μηχανισμό Στήριξης το συντομότερο.

Αυτό που τώρα προέχει είναι η επικράτηση της ενότητας στο εσωτερικό και η επίδειξη υπευθυνότητας απʼ όλους, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα διαφυλάσσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και έξοδο από την ύφεση.

Στο κρίσιμο στάδιο που βρισκόμαστε επιβάλλεται να τερματιστεί η εικοτολογία και η διασπορά ισχυρισμών που επιδεινώνουν την ψυχολογία της αγοράς, προκαλούν σύγχυση και πανικό στους πολίτες και αποπροσανατολίζουν από τον στόχο που είναι η επίτευξη συμφωνίας που, υπό τις συνθήκες και τα δεδομένα, θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας».