10/8/12

Δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 10/08/2012

Ο κ. Νεοφύτου με τον γνωστό αντιπολιτευτικό του οίστρο και μένος έφτασε σήμερα στο σημείο να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι κυβερνά! Συγχέει, από ότι φαίνεται σκόπιμα, το ζήτημα το οποίο έχει εγερθεί για τον κ. Ιερωνυμίδη με την ίδια την προοπτική της κινεζικής επένδυσης.
Προφανώς, βασικός στόχος του κ. Νεοφύτου είναι η ακύρωση της όποιας προοπτικής μιας τόσο μεγάλης επένδυσης, εάν βεβαίως με βάση τις ακολουθούμενες διαδικασίες αποφασισθεί ότι είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού. Βέβαια τον λογαριασμό θα πληρώσει για ακόμη μια φορά η κυπριακή οικονομία και ο κυπριακός λαός και στη συγκεκριμένη περίπτωση η επαρχία της Λάρνακας. Αυτή η συμπεριφορά ακολουθεί την προσπάθεια του κ. Νεοφύτου και του κόμματος του να πείσουν ότι Κύπρος και Ρωσία έχουν αντίθετα συμφέροντα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας όπως η ενέργεια και να υποσκάψουν την όποια προοπτική ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Ακολουθούν φαίνεται την πολιτική «της καμένης γης» στην οικονομία. Για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα προσπαθούν να «σκοτώσουν» κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση ακολούθησε πιστά όλες τις νενομισμένες διαδικασίες σε σημείο που να κατηγορείται τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι καθυστερεί το έργο. Οι όποιες ενέργειες γίνονται σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα και η όποια κατάληξη θα παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στη Νομική Υπηρεσία.
Ο Πρόεδρος ασφαλώς και τηρείται ενήμερος για την πορεία των συζητήσεων γύρω από την επένδυση, άλλωστε σχετική συζήτηση έγινε και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό που έχει λεχθεί και σκόπιμα διαστρεβλώνεται από τον κ. Νεοφύτου είναι η μη γνώση για την παρουσία του κ. Ιερωνυμίδη. Τα όσα αναφέρονται για φανταστικές συσκέψεις είναι απλά απόδειξη των διαστρεβλώσεων του κ. Νεοφύτου. Δεν θα ακολουθήσουμε.
Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει εξηγήσει με σαφήνεια την ορθότητα των χειρισμών της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν ακούν ή κάνουν ότι δεν ακούν.
Πέρα από τις φαντασιώσεις του κ. Νεοφύτου περί σκανδάλου για μια διαδικασία που δεν έχει καν ολοκληρωθεί, θέλουμε να τον θυμίσουμε ότι επί της εποχής που το κόμμα του κυβερνούσε και ο ίδιος ήταν Υπουργός, υπήρξαν «γεμάτα συρτάρια από σκάνδαλα» όπως έλεγαν στελέχη του ΔΗΣΥ. Θυμίζουμε μόνο μερικά, από την πρόχειρη αδειοδότηση της «Ήλιος», το μέγα σκάνδαλο των S-300 για το οποίο βοούν Ελλάδα και Κύπρος για την εμπλοκή πολιτικών, το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με τις κομματικές εταιρείες επενδύσεων, τις χαλαρώσεις σε Υπουργούς της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ και τόσα άλλα.