30/3/12

* Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio


30/03/2012

Η Κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της κ. Στέφανου Στεφάνου, κάλεσε σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΡΙΚ έχει την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στέφανου είπε: «Καλώ τη Βουλή να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ ο οποίος έχει μελετηθεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς την ορθή κατεύθυνση, δηλαδή της ορθής διαχείρισης των οικονομικών του Ιδρύματος, αλλά και βήματα προς την κατεύθυνση επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΡΙΚ και προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του παραγόμενου προϊόντος από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην κοινωνία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που το ίδιο το ΡΙΚ έχει δώσει, από 43 εκ. ευρώ που ήταν η κρατική χορηγία το 2010, έχει μειωθεί το 2012 στα 33 εκ. 900 χιλιάδες, και ένα ποσό ύψους ενός εκ. 900 χιλιάδων από τα 33 εκ. 900 χιλιάδες αφορούν αγορά εξοπλισμού που έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνω ότι το ΡΙΚ είναι ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Προεδρίας και είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε το ΡΙΚ να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ως εκ του ρόλου που έχει για την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Χρειάζεται, λοιπόν, η στήριξη και η συνεργασία όλων, με την έγκριση του προϋπολογισμού να βοηθήσουμε το Ίδρυμα να συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών και του ρόλου του, διότι είναι γεγονός ότι χρειάζεται ακόμη να διανύσει αρκετή απόσταση το ΡΙΚ προς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Όμως, χρειάζεται στήριξη σ’ αυτήν την κατεύθυνση και το ΡΙΚ έχει την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια».