14/9/15

Στην εκδήλωση «ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΑ 2015» παρέστη ο Υπουργός Άμυνας

Στην εκδήλωση «ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΑ 2015» παρέστη ο Υπουργός Άμυνας


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου η ετήσια εκδήλωση «ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΑ
2015», που περιλαμβάνει ναυταθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εις μνήμη του ήρωα Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και απηύθυνε χαιρετισμό.
Αναφερόμενος στον Αρχιπλοίαρχο Ιωαννίδη και τους 12 ήρωες του Μαρί, ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «συνεχίζουν να ζουν μέσα στη συλλογική μας συνείδηση, ως φωτεινοί άνθρωποι, για να μας δείχνουν το δρόμο της αλήθειας. Για να μας καθοδηγούν στο δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, στο δρόμο της λύτρωσης της πατρίδας».
Συγχαίροντας τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, τους προέτρεψε να κυνηγούν «τα ωραία, τα μεγάλα και τα αληθινά», με τα οποία είναι ταυτισμένο το ολυμπιακό πνεύμα και με τα οποία ταυτίστηκε και ο Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης, επίτιμος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.
Τέλος, συνεχάρη τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου για το ευάρεστο έργο που επιτελεί, ιδιαίτερα για τους νέους, και ανακοίνωσε την παραχώρηση συμβολικής χορηγίας ύψους 2.000 ευρώ για στήριξη του Ταμείου Υποτροφιών «Ανδρέας Ιωαννίδης» προς ενίσχυση των απόρων αρίστων αθλητών.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα.
Γραφείο Τύπου, 14 Σεπτεμβρίου 2015