26/8/14

Συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των Αποδήμων

Συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των Αποδήμων


Με παρουσίαση του απολογισμού της απερχόμενης χρονιάς από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέα Παπαευριπίδη συνεχίστηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, η 25η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Ομοσπονδιών και τρόποι περαιτέρω συνεργασίας.

Οι ομογενειακές οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στις χώρες διαμονής και δραστηριοποίησής τους και να καταθέσουν εισηγήσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους σε θέματα όπως η διαφώτιση για το Κυπριακό, η οικονομική κρίση και ζητήματα αποδήμων.

Παράλληλα, τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ παρακολούθησαν σεμινάριο που διοργάνωσε η CYTA, στα Κεντρικά Γραφεία της CYTA, με θέμα «Η χρήση της τεχνολογίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης». Αναλύθηκαν τρόποι με τους οποίους η χρήση της τεχνολογίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μπορούν να φέρουν τη νέα γενιά αποδήμων πιο κοντά στις ρίζες της, να τη διαφωτίσουν σχετικά με το Κυπριακό και να τη βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου που θα φέρει κοντά τους νέους Κύπριους Απόδημους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των παροικιακών οργανώσεων ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική της Κύπρου.

Το απόγευμα, θα ακολουθήσουν ενημερώσεις από τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη για θέματα υδρογονανθράκων και την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου και Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για θέματα οικονομίας.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμή τους ο Πρόεδρος Αναστασίαδης και η σύζυγός του.

-------------------