9/5/14

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στα Γραφεία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού





Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
στα Γραφεία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επισκέφθηκε σήμερα τα Γραφεία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, στη Λευκωσία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης του ετήσιου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού «Από Πόρτα σε Πόρτα» και της αιμοδοσίας, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό για τη δράση του, σημειώνοντας ότι, μαζί με άλλες αλτρουιστικές οργανώσεις, «αποτελεί μια πραγματική όαση». Εξάλλου, τόνισε ότι ο ρόλος τόσο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού όσο και όλων των κοινωφελών ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, μεγιστοποιείται μέσα στις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος.

«Είναι μια ώρα όπου αναδεικνύεται ο πολιτισμός του λαού μας. Διότι περί πολιτισμού πρόκειται. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι κατ’ εξοχήν στοιχεία πολιτισμού. Γιατί ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από την έκφραση αυτών των αλτρουιστικών αισθημάτων», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πρωτοβουλία του ετήσιου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ενώ συνεχάρη και όλους του αιμοδότες που συμμετείχαν στη σημερινή αιμοδοσία.
                                                                                                         
_______________