6/8/13

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας 06/08/2013


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 11.45 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, τριμερής συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, του Υπουργού Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ κ. Silvan Shalom και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Γιάννη Μανιάτη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Λακκοτρύπη, θα συζητηθούν τα ζητήματα της τριμερούς και περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας του περιβάλλοντος από υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων και της ηλεκτρικής σύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Παράλληλα, προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Shalom θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενώ κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα έχει και με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ.κ. Ιωάννη Κασουλίδη και Νίκο Κουγιάλη.

Συναντήσεις με τους κ.κ. Κασουλίδη και Κουγιάλη θα έχει, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Γιάννης Μανιάτης.